Ne samo da je spremljena dok trepnete, već je ukusna, hrskava i zdrava. Šta vam treba više od toga?!
Sastojci:
salata:
300 g paradajza
150 g rukole
150 g radića
300 g konzervirani crveni grah
dresing:
20 ml tople vode
2 kašike mješavine začina
100 maslinovog ulja
30 ml sirćeta
1 kašičica bijelog luka u granulama
peršun
bosiljak
preprečene kockice hljeba
Kažu da se salata može napraviti od svega, ali ključno je da su sastojci svježi. Paradajza isjeckajte na kockice, a radić na trakice. Listove rukole ostavite cijele. U većoj i široj zdjeli pomiješajte povrće, pa dodajte grah iz konzerve kojeg ste prethodno saprali pod mlazom vode.
U posebnoj, manjoj zdjelici uspite toplu vodu, pa dodajte mješavinu začina i dobro izmiješajte. Ostavite par trenutaka, pa dodajte ulje, sirće, bijeli luk, te sitno nasjeckan svježi peršun i rukama iscjepkajte svježi bosiljak. Sve dobro izmiješajte. Sa ovim osvježavajućim dresingom prelijte salatu, pa je još jednom lagano promiješajte.
Prilikom serviranja salatu obogatite kockicama prepečnog hljeba ili komadićima tosta.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.