25.9.2018. 11:01
1
Domaće bruskete
Stari hljeb najčešće iskoristimo za pravljenje prženica, ali još jednostavnije je od njega napraviti hrskave i sočne bruskete!
Sastojci:

1 stari hljeb
20 ml maslinovog ulja
1 paradajz
20 g maslina
1 luk
80 g edamera
20 g parmezana
so
origano

Dakle, kada vam ostane starog hljeba nipošto ga ne bacajte! Izrežite ga na kriške i svaku krišku premažite maslinovim uljem. Poredajte hljeb u tepsiju i zapecite na 200 stepeni oko 10 minuta.

Dok se hljeb peče, pripremite ukusni nadjev. Paradajz i luk isjeckajte na kockice, a masline na kriškice. Posolite i dodajte origano, pa sve fino izmiješajte. Edamer i parmezan narendajte, pa pomiješajte sa povrćem.

Na topao hljeb rasporedite smjesu od povrća i sira, pa vratite u rernu na još pet minuta, ili duže ako želite da je sve malo zapečenije. Na ovaj način, stari hljeb će se pretvoriti u nezaboravne hrskave zalogaje. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.