11.10.2018. 11:23
0
Piškota torta od šumskog voća
Piškote su jedan od najčešćih sastojaka domaćih kolača, a osim što su ukusne vrlo su praktične za slaganje neodoljivih slastica. Ovo je jedan jednostavan recept za tortu koja će vas raspametiti.
Sastojci:

podloga:
100 g piškota 
100 ml soka od malina

krema od malina:
600 ml vode 
2 vrećice pudinga od vanilije 
2 kašike gustina 
300 g smrznutih malina
1 kašika šećera
50 g putera

krema od šlaga:
100 ml mlijeka
1 šlag krema od jagoda

ukrašavanje:
100 g piškota
50 g borovnica

Piškote ugrubo izlomite, prelijte sa sokom od maline i ostavite ih da u potpunosti upiju tečnost.

Za to vrijeme možete pripremiti kremu od malina. Zagrijte vodu, pa kad proključa lagano dodajite mješavinu od pudinga od vanilije i gustina, neprestano miješajući. Potom dodajte smrznute, ili još bolje svježe maline, pa nastavite miješati dok ne dobijete finu gustu kremu. Skinite je s vatre, pa dodajte puter i dobro ga umiješajte. Kremu ostavite da se prohladi.

Od piškota koje ste pomiješali sa sokom napravite biskvitnu smjesu koju trebate jednako rasporediti po dnu kalupa za torte. Drugi dio piškota (100 g) poslažite uspravno po rubu torte, pa po sredini izlijte kremu od malina. Sve ostavite da se hladi kako bi se krema dodatno zgusnula.

Zatim, napravite šlag kremu prema uputstvu s vrećice, pa je rasporedite po kremi. Tortu pospite sa borovnicama i ostavite da se dobro ohladi. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.