Tamni biskvit od crne i svijetla glazura od bijele čokolade čine odličan sklad koji nismo mogli drugačije nazvati nego čoko duet!
Sastojci:
biskvit:
4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 g putera
200 g crne čokolade
150 g oštrog brašna
1 kašika praška za pecivo
50 g badema
glazura:
100 g putera
200 g bijele čokolade
posip:
kokosovo brašno
mljeveni bademi
Jaja i šećere umutite pjenasto, pa u to dodajte puter sobne temperature i crnu čokoladu koju možete otopiti na pari ili u mikrovalnoj. Sve dobro izmiksajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo i nastavite miksati. Na kraju lagano umiješajte isjeckane bademe. Smjesu, potom izlijte u tepsiju za pečenje i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Biskvit bi trebao biti gotov poslije pola sata.
Za glazuru je potrebno da otopite puter, pa u njega dodate kockice bijele čokolade i miješate na laganoj vatri sve dok ne dobijete glatku kremu. Sklonite je s vatre i ostavite da se prohladi. Prohlađenom kremom prelijte ohlađen biskvit, pa je pospite kokosovim brašnom i mljevenim bademina.
Ovaj kolač je još bolji ako uspije prenoćiti ;) Pripremu ovog slatkiša olakšao je
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.