Hrskava piletina pikantnog okusa će vas opiti baš poput muzike mariachija. Uživat ćete u svakom zalogaju!
Sastojci:
500 g pilećeg filea
marinada:
300 ml jogurta
1 kašika smeđeg šećera
2 kašičice crvene paprike
1 kašičica timijana
1 kašičica bibera
1 kašičica mješavina začina
2 češnja bijelog luka
smjesa za pohovanje:
50 g čipsa
10 g prezle
30 g parmezana
1 kašičica timijana
1 kašičica meksičkog začina
dresing:
20 ml jogurta
2 kašičice meksičkog začina
1 kašičica bosiljka
sok ½ limuna
Pileći file podijelite na nekoliko manjih šnicli i blago ih istucite čekićem za meso. U većoj zdjeli napravite marinadu od jogurta i začina (smeđi šećer, paprika, timijan, biber, mješavina začina, bijeloi luk), pa u nju dobro uvaljajte meso i ostavite nekoliko sati u frižider.
Zahvaljujući
Tefal aparaturi, smjesa za pohovanje je gotova za tili čas. U sjeckalicu ubacite čips (možete koristiti koji god želite), zatim prezlu, narendani parmezan, malo timijana i bilo koji začin za pripremu meksičke hrane (burito, fajita, tacos i sl.). Kratko sve sameljite, pa u tu smjesu uvaljajte mariniranu piletinu. Potrudite se da što više hrskave smjese bude na mesu, pa ga pažljivo prebacite u tepsiju.
Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta, odnosno dok sve lijepo ne porumeni.
Uz ove hrskave zalogaje super će se uklopiti dresing od jogurta. Dakle, u jogurt dodajte mješavinu meksičkih začina, malo bosiljka i sok limuna, pa sve dobro izmiješajte.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.