17.12.2018. 12:21
0
Chili kobasice u kifli
U brzoj hrani možete uživati i kod kuće, a prednost je i u tome što znate šta ste od namirnica koristili. Pripremite nepca za sočne chili kobasice u kifli!
Sastojci:
200 g juneće pikantne kobasice

umak:
2 kašike majoneze 
2 kašike kečapa
1 kašičica džumbira u prahu 
prstohvat kurkume
1 kašičica chili sjemenki
1 kašičica peršuna
sok ½ limuna

salata:
zelena salata
ljubičasti luk
mrkva
acceto balsamico
maslinovo ulje
so

kifle

Kada se „počastimo“ nekom brzom hranom u gradu, uglavnom imamo bezbroj zamjerki na to kako je meso nepečeno ili je prepečeno, kako je malo umaka, kako salata nije svježa, itd. 

Na sreću, i za to postoji rješenje, a to je priprema hrane u vlastitom domu. Mi smo se ovoga puta odlučili za pikantne juneće kobasice, a vi možete koristiti one koje najviše volite.

Najprije napravite umak, koji ima jako bitnu ulogu da vaše jelo bude puno okusa. U posebnoj zdjeli pomiješajte majonezu i kečap, pa dodajte  džumbir u prahu, kurkumu, chili sjemenke, te sitno nasjeckan peršun. Na kraju ulijte sok od limuna i sve dobro izmiješajte.

Salata je neizostavan dio ovih jela, pa je bitno da bude svježa i hrskava. Dakle, u posebnoj zdjeli pomiješajte zelenu salatu koju treba isjeći na trakice, zatim ljubičasti luk izrezan na ploškice, te narendanu mrkvu. Salatu obogatite sa malo acceta balsamica i maslinovim uljem, pa je dobro izmiješajte.

Da bi kobasice imale pravi „šmek“ puno je bolje da ih ispržite na grill tavi. Pržite ih onoliko koliko volite da budu pečene, ali je pravilo da ih ne prepečete jer će onda meso biti tvrdo i suho.

Kifle možete kratko zagrijati u mikrovalnoj ili rerni, pa ih razrežite na pola, te unutrašnjost bogato namažite umakom. Zatim, stavite salatu, a po njoj poredajte ispržene kobasice, te dobro stisnite kiflu. Ljubitelji ljutog ovo jelo mogu dodatno začiniti kiselim feferonom. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.