9.1.2019. 12:58
0
Pollo funghi s njokama
Piletina u kombinaciji s gljivama je neodoljiva, a što više različitih vrsta upotrijebite ovo će jelo podići na viši nivo.
Sastojci:

300 g pilećeg filea
1 luk
100 g zlatnih šampinjona
100 g bukovača
100 g šampinjona
2 češnja bijelog luka
10 g putera
maslinovo ulje
300 ml vrhnja za kuhanje
200 g njoka
biber
svježi peršun
so

Pileći file izrežite na kockice pa ga popržite na puteru dok ne dobije finu boju. Izvadite piletinu, dodajte maslinovo ulje, pa prodinstajte sitno nasjeckan luk. Ovoga puta, naš kuhar je koristio obične šampinjone, zlatne šampinjone i bukovače, ali vi možete koristiti i bilo koje druge gljive.

Nasjeckajte ih na sitno, pa ih pržite s lukom dok sva tečnost ne ispari. Tada vratite piletinu, posolite, pobiberite i dodajte svježi peršun, pa sve dobro izmiješajte. Piletinu i gljive prelijte vrhnjem za kuhanje i pustite da se krčka na lagnoj vatri.

U posebnoj šerpi skuhajte njoke prema uputstvu na pakovanju, pa ih ocijedite i dodajte u piletinu i gljive, lagano izmiješajte i skinite s vatre. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.