18.3.2019. 12:49
0
Aromatično pilence
Ko može odoljeti mirisnoj i sočnoj piletini?! Stiže recept za aromatično pilence koji će vam otkriti potpuno novi okus ove popularne namirnice.
Sastojci:

1 pile (oko 1,2 kg)
80 g suhog mesa
1 luk
2 češnja bijelog luka
1 crvena paprika
300 ml bijelog vina
2 paradajza
so
biber
mješavina začina
origano
timijan
ruzmarin
kadulja

Pile isijecite na dijelove (bataci, karabataci, krila, prsa), pa meso pospite solju, mješavinom začina, te sa origanom, timijanom, ruzmarinom i kaduljom. Začine dobro utrljajte u meso, pa sve ostavite da stoji u frižideru najmanje pola sata.

Suho meso isijecite na kockice, pa ga kratko zapržite. Zatim, dodajte komade piletine i pržite ih kratko s obje strane. Samo da porumene. Piletinu izvadite, a u tavu u kojoj se pekla dodajte sitno nasjeckan luk i bijeli luk, te papriku isjeckanu na kockice. Pospite sve sa malo mješavine začina, biberom, pa prelijte bijelim vinom. Krčkajte sve oko desetak minuta, te sa ovim umakom prelijte komade piletine koje ste prethodno  poslagali u tepsiju.

Preko mesa poslažite malo deblje kriške svježeg paradajza, pa tepsiju pokrijte aluminijskom folijom i stavite u rernu na 200 stepeni. Pecite oko pola sata, a onda skinite foliju i vratite u rernu, te pecite još nekih 15 minuta.

Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz mladi krompir, ili kuhanu rižu. Tefal, ideje bez kojih ne možete.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.