19.3.2019. 11:27
0
Kupus-krompir kalja
Nekada se ovo jelo pravilo samo od kupusa i krompira, ali naši kuhari su ga obogatili sa malo junetine i dobili preukusno varivo s kojim ispraćamo zimu.
Sastojci:

300 g kupusa
100 g krompira
250 g junetine
20 g putera
1 luk 
1 kašika đumbira u prahu
500 ml pilećeg temeljca
sok 1 limuna
so
mješavina začina
biber
svježi peršun

U većoj šerpi na puteru idinstajte sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte izrendani kupus i nastavite dinstati. Ako vam povrće upije svu masnoću slobodno dodajte malo tople vode (2-3 kašike). Pospite sve sa đumbirom u prahu i dodajte soli po želji.

Nakon što kupus omekša dodajte kocke krompira, pa i njega malo pustite da popije masnoću i arome luka i kupusa. Potom sve prelijte pilećim temeljcem, te dodajte junetinu koju ste isjekli na kocke približne veličine kao i krompir.

Začinite sva sa malo mješavine začina i biberom, ulijte sok limuna, te dodajte sitno nasjeckan svježi peršun. Smanjite vatru i pustite kalju da se krčka oko sat vremena. Ukoliko vam meso ne bude mekano, pustite ga da se kuha još. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.