17.4.2019. 11:50
0
Umak šnicle sa rižom na koprivi
Mekane šnicle koje se tope u ustima sa prilogom karakterističnim za proljeće, odlična su ideja za današnji ručak.
Sastojci:

500 g telećih šnicli
mješavina začina
malo ulja
10 g putera
2 kašike brašna
3 češnja bijelog luka
svježi peršun
100 ml tople vode

prilog riža na koprivi:
malo ulja
10 g putera
300 g koprive
100 g riže
1 kašika milerama (s većim postotkom masnoće)
mješavina začina
biber

Najprije stavite da vam se kuha riža prema uputi na pakovanju. Teleće šnicle, ako želite, možete blago istući čekićem za meso, ali nije neophodno. S obje strane ih pospite mješavinom začina, pa ih na malo ulja i rastopljenom puteru ispržite s obje strane. Kada ih okrenete, pospite ih brašnom, te dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun. Sve prelijte toplom vodom, lagano izmiješajte i krčkajte oko pola sata, odnosno dok meso ne postane mekano. Ukoliko vam umak bude pregust, slobodno dodajte malo vode.

Uz ove sočne šnicle odlično će se uklopiti proljetni prilog od koprive. Dakle, u tavi zagrijte malo ulja i rastopite puter, pa na tome kratko prepržite koprivu koju ste prethodno dobro oprali i ocijedili. Kada kopriva omekša, dodajte skuhanu rižu i izmiješajte da se namirnice lijepo povežu. Zatim, dodajte kašiku milerama, mješavinu začina, te biber i kratko još miješajte na laganoj vatri.

Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.