19.4.2019. 10:49
0
Pollo njoke u koprivi
Dok je kopriva još uvijek mlada, donosimo vam još jedna jednostavni recept koji će definitivno obogatiti vaš jelovnik.
Sastojci:

200 g pilećeg filea
200 g koprive
150 g njoka
150 ml paradajz sosa
1 manji luk
chili začin
mješavina začina
biber


Njoke skuhajte po uputstvu na pakovanju, ili ako imate vremena napravite domaće po našem receptu.

U tavi na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk. Kada omekša, dodajte kockice pilećeg filea i pržite dok ne porumeni. Tada dodajte koprivu koju ste prethodno dobro oprali i grubo je nasjekli. Dodajte chili začin, ili neki pikantni začin, te mješavinu začina i biber. 

Nakon što kopriva omekša, ubacite skuhane i ocijeđene njoke i izmiješajte sve kako bi se svi sastojci što bolje povezali. Prelijte sve sa paradajz sosom, i po želji posolite i pobiberite, pustite da se sve kratko krčka i poslužite toplo. Njoke možete posuti narendanim parmezanom. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.