6.6.2019. 15:13
0
Chessecake bez pečenja
Svoju popularnost među ljubiteljima slatkog, cheesecake duguje ne samo svom okusu i izgledu, već i jednostavnosti pripreme, a tek kad imate Dr. Oetker Cremoso Cheesecake uz vas ovaj ćete kolač praviti stalno!
Sastojci:
1 pakovanje Dr. Oetker Cremoso Cheesecake
50 g putera
Po želji koristiti Dr. Oetker arome
650 g krem sira
150 ml vrhnja za šlag
Dr. Oetker Finesse – korica naranče

preljev:
200 g šumskog voća (smrznutog)
2 kašike šećera
1 kašika Dr. Oetker gustina
50 ml vode

Napravite cheesecake prema uputi na pakovanju. Najprije napravite podlogu za kolač. Mljeveni keks stavite u zdjelu, pa mu dodajte rastopljeni puter i kašičicu arome vanilije, pa sve lagano izmiješajte. Sve prebacite u okrugli kalup (Ø 22) i čašom koja ima ravno dno poravnajte podlogu od keksa.

Potom, napravite kremu. Uz pomoć miksera (pri najmanjoj brzni) pomiješajte 650 g krem sira s mješavinom za kremu. Dodajte 150 ml vrhnja za šlag i koricu naranče te lagano umiješajte. Ulijte smjesu u tepsiju po biskvitu i poravnajte površinu. Ostaviti da se hladi oko 2 sata.

Za to vrijeme pripremiti preljev. U šerpici na laganoj vatri otopite smrznuto voće bez miješanja kako vam se voće ne bi skašilo. Dodajte šećer, a gustin pomiješajte s malo vode, pa ga dodajte voću i lagano šerpicu vrtiti u krug kako bi se sve sjedinilo. Ako preljev bude pregust, slobodno možete dodati malo vode. Skinite s vatre i ostavite da se prohladi, ali da se ne zgusne skroz. 

S prohlađenim preljevom prelijte ohlađenu tortu, pa je ponovo stavite na hlađenje.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.