12.6.2019. 11:27
0
Pijana orada
Orada sa krompirom, povrćem i vinom, kombinacija je koja se idealno uklapa u ljetnu trpezu.

Sastojci

1 kg orade (ili neke druge ribe po želji)
1 kg mladog krompira 
2 mrkve 
1 veća glavica luka 
3-4 čehna bijelog luka 
malo svježeg peršina-list 
1,5 dcl bijelog vina 
sol
mješavina začina 
maslinovo ulje

Priprema: 

Prvo je potrebno ribu očistiti, dobro oprati i malo posušiti sa krpom. Oguliti krompir i narezati na ploške. Oguliti mrkvu i narezati na kolutove, a crni luk oguliti i narezati na veće komade, kao i bijeli luk. Krompir i povrće začiniti sa soli i mješavinom začina, dobro zaliti maslinovim uljem, promješati i posložiti u pleh.

Ribu zarezati sa obje strane  par puta (ako je velika i deblja) posoliti i položiti na krompir i povrće, zaliti vinom i dodati oko 1-2 dcl vode. 

Sve pokriti alu folijom te peći na 200 stepeni jedan sat.

Kada je riba skoro gotova i krompir (cca. 10 min pred kraj) skinuti foliju pa pojačati temperaturu i zapeći da dobije lijepu boju, a korica postane hrskava te na kraju posuti kosanim peršunom.  Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.