Toploj čorbici od povrća teško ćete odoljeti i u vrelim ljetnim danima. Lagana, ukusna, a nevjerotvatno jednostavna za napraviti.
Sastojci:
½ glavice luka
1 stabljika prase
1 mrkva
30 g pšeničnog griza
700 ml vode
½ stabljike celera
50 g graška
100 g brokule
20 g putera
maslinovo ulje
biber
so
U većoj šerpi na maslinovom ulju prepržite sitnije narezan luk, pa kada omekša dodajte kolutiće prase. Zatim dodajte kockice mrkve i dinstajte par minuta. Sve pospite grizom i neprestano miješajte kako bi se sve lijepo povezalo. Kada se sastojci počnu lijepiti za dno šerpe sve prelijte vrućom vodom i nastavite miješati.
Kada voda proključa, posolite, pobiberite, te dodajte sitno nasjeckanu stabljiku celera i grašak. Ukoliko koristite smrznuti grašak računajte da će vam trebati malo više vremena za kuhanje, pa je najbolje da koristite svježi ili konzervirani. Na kraju dodajte cvjetove brokule i pustite da krčka dok sve povrće ne bude mekano.
Čorbu poslužite toplu sa kašikom pavlake ili milerama.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.