19.7.2019. 13:04
0
Fiš tomatina
Kakvo bi to ljeto bilo bez ribe na stolu?! Evo nam još jednog recepta koji je dokaz da se riba može pripremiti na jednostavan način a da bude vrhunsko jelo.
Sastojci:

700 g filea pangasiusa
300 ml pasiranog paradajza
50 ml bijelog vina
20 g kapara
3-4 češnja bijelog luka
svježi peršun
biber
sol
brašno za posipanje
maslinovo ulje za prženje

File pangasiusa danas ćete naći u skoro svakom većem marketu, ali ako ga i ne pronađete možete koristiti file bilo koje morske ribe. Meso ribe dobro posušite, pa ga sa obje strane pospite sa malo soli i bibera. Zatim, ga blago uvaljajte u brašno i stavite da se prži na ugrijanom maslinovom ulju. 

Poslije par minuta, dodajte sitno nasjeckani bijeli luk i svježi peršun, te kapare. Prelijte sve sa još malo maslinovog ulja, pa ulijte pasirani paradajz. Ukoliko vam se čini da je umak pregust, slobodno dodajte malo vode. Ribu krčkajte oko 20 minuta.

Poslužite je uz palentu ili kuhani krompir. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.