9.9.2019. 13:56
0
Bezmesna čorba
Što više različitog povrća, to će čorba biti bolja. Kad već ne koristite meso, onda nemojte štedjeti povrće koje će osim bogatog okusa vašoj čorbi dati i nedoljivo šarenilo.
Sastojci:

4 krompira 
100 g zamrznutog graška 
1 luk
1 mrkva
150 g karfiola
150 g brokule
1 kašika masla
1 povrtna kocka 
so
20 g pavlake

U veliku šerpu uspite vodu i stavite na šporet. Zatim, dodajte krompir koji ste isijekli na kockice, sitno nasjeckan luk, kolutiće mrkve, te smrznuti grašak. Kada voda počne ključati, smanjite vatru i dodajte maslo, pa sve kuhajte oko pola sata.

Nakon toga dodajte cvjetove karfiola i brokule, te povrtnu kocku za supu, posolite po želji i nastavite krčkati dok povrće ne bude mekano onako kako biste željeli. Pred sami kraj kuhanja, u čorbu umiješajte pavlaku sa što većim udjelom mliječne masnoće, poklopite i skinite s vatre. Čorbu servirajte sa malo suhog vlasca. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.