22.10.2019. 12:21
0
Lov na lososa
Kako losos nema klasični okus ribe, onda ga je moguće kombinovati s različitim namirnicama. Naš kuhar ga je sakrio ispod ukusnog mliječnog preljeva, pa je zbog toga ovo jelo nazvao lovom na lososa.
Sastojci:

750 g losos odrezaka
50 g brašna
1 kašika crvene paprike
200 ml bijelog vina
180 ml pavlake (čaša)
2 kašike senfa
sok 1 limuna 
1 limun
100 g žutog sira
so
biber
svježi peršun
maslinovo ulje za prženje

Odreske lososa operite, pa ih dobro posušite. Zatim ih posolite i pobiberite sa obje strane. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno i mljevenu crvenu papriku, pa odreske fino uvaljajte u tu smjesu.

Nabrašnjene odreske, potom, pržite na maslinovom ulju, pa poslije 5-7 minuta polijte ih bijelim vinom i na laganoj vatri ih pržite još 5-7 minuta.

U posebnoj zdjeli pomiješajte pavlaku, senf, sok od limuna, sitno nasjeckan svježi peršun i narendani žuti sir po želji (edamer, gouda, kačkavalj i sl.).

Ispržene odreske prebacite u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu, pa ih prelijte mliječnom smjesom. Preko smjese poredajte kriške limuna i sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 15 minuta, odnosno dok mliječni preljeve lagano ne porumeni. Odreske poslužite uz pekarski krompir. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.