7.11.2019. 11:01
0
Teletina u tepsiji
S mesom zapečenim u tepsiji uz krompir teško se može išta porediti. Naš kuhar se ovog puta odlučio za ovaj svevremenski klasik.
Sastojci:

1,5 kg teletine
1,5 kg krompira 
2 mrkve
1 veći luk
svježi peršun
mješavina začina
so
ulje
maslinovo ulje

Teleća plećka ili vrat, te dijelovi buta, savršeni su komadi mesa za ovaj recept, ali nećete pogriješiti ni sa drugim dijelovima mesa. Dakle, najprije meso posolite, stavite mješavinu začina i pouljite, pa sve dobro izmiješajte, odnosno umasirajte sastojke u meso. Ostavite sa strane.

Krompir nasijecite na deblje kriške, pa ga kao i meso pospite začinima, pouljite i dobro izmiješajte, pa i njega ostavite sa strane.

U posebnoj zdjeli pomiješajte krupnije narezanu mrkvu i luk, pa posolite, dodajte nasjeckan svježi peršun, pa sve prelijte maslinovim uljem i izmiješajte.

U tepsiju, najprije, poslažite meso, pa oko meso rasporedite krompir. Na kraju, dodajte i ostatak povrća, te sve još jednom prelijte maslinovim uljem. Tepsiju stavite u hladnu rernu, namjestite temperaturu na 180 i pecite oko 2 sata, odnosno dok meso i povrće ne budu mekani po vašoj želji. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.