Slaganje hrane je umijeće, a naš se kuhar potrudio da posloži savršenu kombinaciju mesa i povrća. Nema sumnje da je sa složencem Mediteraneo i uspio!
Sastojci:
500 g puretine
200 g mozzarelle
1 paradajz
1 tikvica
2 češnja bijelog luka
500 g pasiranog paradajza
1 kašika aceto balsamica
biber
so
svježi peršun
bosiljak
Puretinu isijecite na jednake medaljone, pa ih na maslinovom ulju prepržite kratko s obje strane. U istoj tavi, potom, prerpžite i jednake kolutiće tikve, pa sve posolite i pobiberite po želji i ostavite sa strane.
Zatim, u istoj tavi kratko prerpžite sitno nasjeckan bijeli luk, pa ulijte pasirani paradajz. Posolite, pobiberite, te dodajte svježi peršun i bosiljak, te aceto balsamico. Dobro izmiješajte i na laganoj vatri krčkajte oko 15 minuta.
Dio gotovog sosa ulijte na dno vatrostalne zdjele ili kalupa, pa uspravno slažite redom medaljon, tikvica, kriška paradajza, kriška mozzarelle. Sve prelijte ostatkom sosa i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 10-12 minuta. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.