22.11.2019. 10:09
0
Zgužvana pita od prase
U većini slučajeva prasa je sporedni sastojak, ali naš kuhar je odlučio upravo ovom povrću dati glavu ulogu u jelu koje je vrlo jednostavno za napraviti.
Sastojci:

500 g jufki za pitu 
500 g prase
100 g suhog mesa
5 jaja 
200 ml jogurta 
100 ml ulja 
400 ml kisele vode 
1 kašičica soli

Prasu isijecite na deblje ploške, a suho meso na kockice, pa sve kratko popržite na maslinovom ulju ili puteru, u zavisnosti koju masnoću više volite. Po želji posolite i pobiberite.

U većoj i široj zdjeli umutite jaja, pa u tu smjesu dodajte jogurt, ulje i so te nastavite mutiti. Na kraju ulijte kiselu vodu, pa sve dobro izmiješajte. Jedan dio (oko ¼) te smjese odvojite u posebnu zdjelu, a ostatak pomiješajte s prasom i suhim mesom.

Tepsiju namastite, pa na dno stavite dvije jufke koje također možete blago premazati uljem. Zatim, uzimajte jufku po jufku i umačite je u smjesu sa jajima, prasom i mesom. Slobodno jufke gužvajte i probajte dok ih gužvate da u njih zagrabite što više nadjeva. Zgužvane jufke slažite u tepsiju što pripijenije jednu uz drugu. Ostavite dvije jufke s kojima ćete pokriti pitu. Kada poslažete sve ostale jufke, sve prelijte sa ostatkom nadjeva i onim dijelom smjese od jaja koju ste odvojili. 

Na kraju pitu prekrijte sa dvije jufke koje ste ostavili, premažite ih blago uljem i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.