Zeleni biber je tako aromatičan da jela sa ovim sastojkom imaju potpuno novu dimenziju. Biber pasta je nešto što morate probati.
Sastojci:
300 g pilećeg filea
200 g špinata
80 g integralne tjestenine
10 g zelenog bibera
1 luk
1 crvena paprika
1 tikvica
150 ml vrhnja za kuhanje
svježi peršun
so
biber
Za početak na malo ulja prepržite zeleni biber kako bi otpustio svoju karakterističnu aromu. Tada dodajte sitnije nasjeckan luk, pa ga dinstajte par minuta. Pileći file isijecite na trakice, pa ga pržite dok ne porumeni.
Zatim, dodajte crvenu papriku i tikvicu također narezane na trakice, te ubacite listove špinata. Nakon par minuta, dodajte integralnu tjesteninu po želji, pa sve izmiješajte i prelijte vrelom vodom. Kuhajte oko osam minuta, povremeno miješajući.
Pred kraj, sve prelijte vrhnjem za kuhanje, posolite i pobiberite po želji, te dodajte sitno nasjeckan svježi peršun. Prilikom serviranja, pastu pospite narendanim parmezanom ili ribancem. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.