6.12.2019. 10:03
0
Pelat čorba
Ima li išta ljepše od toplog doma iz kojeg gledate kako vani pada snijeg, a iz tanjura miriše najbolja supa od paradajza koju ste probali.
Sastojci:

800 g pelat paradajza
2 češnja bijelog luka
1 kašika šećera
1 kašika aceta balsamica
mješavina začina
50 ml maslinovog ulja
svježi bosiljak

Pelat paradajz pomiješajte sa sitno nasjeckanim bijelim lukom, šećerom, balsamicom, mješavinom začina i maslinovim uljem, pa ga stavite u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu i zapecite na 220 stepeni oko 20 minuta.

Pečeni paradajz, potom, izmiksajte sa Tefal štapnim mikserom do željene gustoće, pa supu prespite u lonac i dodajte toplu vodu. Čorbu kuhajte još desetak minuta uz povremeno miješanje, a po želji je možete dodatno posoliti i pobiberiti.

Toplu supu poslužite sa par listića svježeg bosiljka i mileramom.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.