U potrazi ste za nekim jednostavnim i ukusnim umakom? Volite isprobati neobične kombinacije? Onda je maslinasti umak nešto što vas neće ostaviti ravnodušnim!
Sastojci:
½ zrelog avokada
30 g zelenih maslina
20 ml maslinovog ulja
20 g parmezana
2 češnja bijelog luka
1 kašika limunovog soka
biber
so
peršun
Jako je bitno da nabavite zreo avokado, jer samo tada će ovaj umak imati punoću i bogatstvo okusa. Dakle, u zdjelu ubacite kockice avokada, a potom i zelene masline bez košpa. Posolite, pobiberite, dodajte češnjeve bijelog luka, te limunov sok i maslinovo ulje.
Tefal štapnim mikserom lagano miksajte namirnice dok ne dobijete fini umak. Pred kraj dodajte narendani parmezan, pa i njega lagano umiksajte u ostatak sosa. Ovaj sos možete koristiti poput pesta za pripremu ukusne tjestenine, ili kao zasebni umak koji će se odlično uklopiti uz neke šnicle, pohovanu piletinu ili pomfrit. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.