21.1.2020. 16:41
0
Mliječni koktel
Kada imate Tefal blender zaista ste u mogućnosti pripremati razne recepte od slanih do slatkih jela. Naš kuhar se danas odlučio za mliječni koktel, koji je jedno pravo malo tekuće blago!
Sastojci:

250 ml bademovog mlijeka 
10 ml mlijeka od lješnjaka
20 ml kokos mlijeka
1 kašika arome vanilije 
½ kašičice klinčića
20 g kakao praha 
½ kašičice cimeta
1 kašika kokos brašna
2 suhe smokve
20 g meda
20 g kakao putera 
narendana korica 1 naranče

Za ovaj recept je, dakle, potreban odličan blender i dobra priprema. Izmjerite namirnice i lagano ih dodajite u aparat. Najprije, uspite mlijeka: bademovo, kokos mlijeko, te mlijeko od lješnjaka.

Zatim, ulijte aromu vanilije, pa ubacite začine: klinčiće, cimet i kakao prah. Ubacite, potom, kokos brašno, smokve, narendanu koricu naranče, te med. Upalite aparat i pustite ga da miksa oko 2-3 minute. Za to vrijeme otopite kakao puter, pa i njega dodajte u ostatak napitka i nastavite miksati još jednu minutu.

Ovaj koktel možete poslužiti ohlađen, ili ga čak možete lagano zagrijati i poslužiti kao topli napitak. Uzdravlje, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.