22.1.2020. 11:11
0
Salata zvana čežnja
Malo se peče, malo se kuha i na kraju se uživa u svakom zalogaju. Naš stomak jednostavno čezne za ovom salatom!
Sastojci:

600 g lignji 
200 g crvene paprike roge
1 zelena paprika 
6 cherry paradajza 
10 g crnih maslina
10 g zelenih maslina 
100 g rukole 
3 češnja bijelog luka 
10 ml aceto balsamica
20 ml maslinovog ulja
biber
so

Paprike roge operite i dobro posušite, pa ih cijele poslažite u tepsiju. Stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Što više „pocrne“ imate će ljepši okus, a i lakše ćete ih oguliti. 

Dok se paprike peku, skuhajte lignje. Očišćene lignje stavite u hladnu vodu i kada voda proključa kuhati ih još oko 5 minuta. Skuhane lignje isjeći na kolutiće i ostaviti sa strane, a ostavite i oko 100 ml vode u kojoj su se lignje kuhale.

Ispečene paprike prebacite u zdjelu s poklopcem, ili ih dobro zatvorite u kesu, i ostavite oko 15 minuta. To će vam dodatno olakšati proces guljenja. Oguljene paprike isijecite na trakice, pa ih stavite u veću zdjelu. Dodajte im kolutiće lignji.

Svježu zelenu papriku isjecite na kocke, pa i nju dodajte u zdjelu. Cherry paradajz izrežite na pola, a bijeli luk dobro usitnite. Masline narežite po želji. Sve dodajte u ostatak salate zajedno sa listovima rukole. Posolite i pobiberite po želji, pa prelijte sa vodom od kuhanja lignji, aceto balsamicom i maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.