10.2.2020. 11:45
0
Vrganj šnicla
Kada želite nagraditi svoj stomak, ali i dušu, onda nema nikakve dileme šta praviti. Teleća šnicla u umaku od vrganja je pun pogodak!
Sastojci:

300 g teleće šnicle
10 g suhih vrganja
100 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika senfa
2 češnja bijelog luka
20 g suhog mesa
sok ½ limuna
so
biber
mješavina začina
svježi peršun
origano

Suhe vrganje stavite u toplu vodu i ostavite sa strane da se namaču. U posebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje, senf, sok limuna, te svježi peršun i origano. I ovaj umak ostavite sa strane.

Šniclu posolite, pobiberite i pospite mješavinom začina, a po želji je možete blago izlupati čekićem za meso. Začinjeno meso prepržite na maslinovom ulju na jačoj vatri sa obje strane.

Kada meso porumeni, dodajte vrganje i dio vode u kojima su se namakali. Zatim, dodajte komadiće suhog mesa i sitno nasjeckan luk i pustite da se lagano zaprže. Na kraju sve prelijte umakom i po potrebi ostatkom vode od vrganja i lagano krčkajte još 15 minuta. Ovako pripremljeno jelo poslužite uz krompir pire ili kuhanu rižu. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.