25.2.2020. 10:58
0
Skuša u pivu
Da vam se nahrani i stomak i duša, stiže hrskava i ukusna skuša!
Sastojci:

500 – 600 g skuše
100 g pšeničnog brašna
100 g kukuruznog brašna
300 – 400 g krompira
1 luk
maslinovo ulje
so
biber


marinada:
100 ml piva
ruzmarin
bijeli luk u prahu
so
biber

Za početak napravite marinadu. U pivo umiješajte ruzmarin, bijeli luk u prahu, te so i biber. Očišćenu ribu stavite u marinadu i što bolje je namočite. Pomiješajte pšenično i kukuruzno brašno, pa u tu smjesu uvaljajte mariniranu ribu.

Zagrijte veću količinu maslinovog ulja, pa u njemu ispržite ribu. Oko 7-8 minuta sa svake strane biće dovoljno za hrskavost s vana i mekano meso iznutra.

Kao prilog ovom jelu sjajno će se uklopiti krompir salata. Krompir ogulite i izrežite na kocke, pa ga kuhajte u slanoj vodi oko 25 minuta. Zatim, na maslinovom ulju prepržite ploške luka, pa u njih dodajte skuhani krompir. Sve posolite i pobiberite i poslužite uz skušu. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.