28.2.2020. 10:47
0
Slagana pasta
Lazanje možete napraviti i bez lazanja, a jednako ćete uživati u svakom zalogaju. Ovaj jednostavni recept će vas oduševiti!
Sastojci:

300 – 400 g širokih rezanaca (ili neke druge tjestenine)
400 g faširanog mesa 
1 luk
2 mrkve 
400 g pelat paradajza 
biber
muškatni oraščić 
mješavina začina
so

umak:
20 g putera
1 kašika ulja
20 g brašna
400 ml mlijeka
biber
muškatni oraščić 

70 g parmezana

Za početak, skuhajte tjesteninu. U većoj količini vode koju ste posolili i ulili malo ulja skuhajte tjesteninu al dente. Naš kuhar je koristio široke rezance, odnosno tagliatelle, ali vi možete izabrati bilo koju drugu vrstu tjestenine.

Dok se tjestenina kuha, napravite nadjev. Na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte meso. Kada meso porumeni, dodajte narendanu mrkvu i začine: so, biber, mješavinu začina i muškatni oraščić. Dinstajte sve oko 15 minuta.

I za kraj pripremite lagani bešamel sos. Rastopite puter pomiješan sa malo ulja, pa dodajte brašno i dobro izmiješajte. Postepeno ulijevajte mlijeko i miješajte dok se sos ne počne zgušnjavati. Sve još posolite, pobiberite i dodajte muškatni oraščić. Dobro izmiješajte i skinite s vatre.

Nakon toga vam ostane da još sve lijepo posložite u tepsiju. Najprije po dnu tepsije uspite malo bešamel sosa, pa po njemu rasporedite dio tjestenine. Po pasti prelijte dio mesnog nadjeva, a po nadjevu bešamel sos. Ponovite postupak dok imate namirnica. Na kraju sve pospite parmezanom, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.