Šta je starije, begova čorba ili hadžijski ćevap? Bez obzira na odgovor, mi bismo se radije ćevapom sladili...
Sastojci:
600 g teletine
20 ml ulja
2 luka
½ svježe paprike
100 g svježeg paradajza
svježi peršun
so
biber
Teletinu operite, pa je dobro posušite i izrežite na kockice veličine zalogaja. U većoj šerpi zagrijte ulje, pa na njemu prepržite sitnije narezan luk. Kada luk omekša, dodajte meso i pirjajte ga dok promijeni boju.
Tada ulijte oko 100 ml vruće vode i dinstajte ga oko 15 minuta.
Papriku isijecite na kockice, a paradajz ogulite, pa ga izrežite na sitno. Dodajte u meso, pa sve posolite, pobiberite i pospite svježim peršunom. Krčkajte na laganoj vatri dok tečnost ne ispari. Od aluminijske folije napravite manje zdjelice, pa u njih rasporedite ćevap. Foliju pri vrhu uvrnite, tako da ćevap bude u potpunosti zatvoren. Posude s mesom prebacite u tepsiju i pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Hadžijski ćevap poslužite u foliji ukrašen feferonom.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.