26.3.2020. 13:03
0
Uštipci s kašike
Bez prevelikih komplikacija, miješenja i nadolaženja tijesta, stižu nam hrskavi uštipci s kašike!
Sastojci:

150 g glatkog brašna 
150 g svježeg sira 
2 jaja 
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika mlijeka 
so
ulje za prženje

U većoj zdjeli umutite svježi ili mladi sir sa jajima i malo soli. Zatim, dodajte brašno i malo praška za pecivo, te malo mlijeka i nastavite miješati dok ne dobijete malo gušću smjesu koju ćete moći vaditi kašikom. Ako vam je kojim slučajem smjesa prerijetka, slobodno dodajte malo brašna.

U tavi zagrijte veću količinu ulja, pa kašikom vadite uštipke i pažljivo ih spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih sa obje strane dok ne porumene i vadite na papirni ubrus kako biste otklonili višak masnoće. Uštipke poslužite uz pavlaku, mileram, paštetu ili ono što imate u frižideru jer se odlično slažu sa svim. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.