15.5.2020. 12:17
0
Mesne loptice u paradajz sosu
Mesne loptice su jedno od najjednostavnijih jela za pripremiti, a još kada ih zapečete u rerni, onda postaju pravi specijalitet.
Sastojci:

300 g faširanog mesa
150 g svježe paprike 
1 luk
2 češnja bijelog luka
300 ml paradajz sosa
prezla
mješavina začina
svježi peršun
kurkuma
so

Za početak usitnite povrće, tačnije svježu papriku, luk i bijeli luk. Najlakše ćete to učiniti uz pomoć Tefal štapnog miksera.

Zatim, u većoj zdjeli samljeveno povrće pomiješajte sa faširanim mesom, pa dodajte začine, peršun i prezlu, te rukama umijesite smjesu od koje ćete praviti mesne okruglice. 

Kod oblikovanja, bitno je da probate praviti kuglice približno iste veličine kako bi se ravnomjerno ispekle. Okruglice veličine loptice za stoni tenis redajte u tepsiju, pa ih pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kada su mesne loptice skoro pečene, u šerpi ili dubljoj tavi zagrijte paradajz sos, u koji po potrebi možete dodati malo vode, pa ga začinite po želji. Kada sos proključa smanjite vatru, pa u njega dodajte pečene ćuftice i lagano ih krčkajte u umaku oko desetak minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.