20.5.2020. 11:05
0
Sočni ramstek iz rerne
Kad niste sigurni šta uraditi s dobrim komadom mesa, a vi ga zapecite i to baš na ovaj način. Ramstek će biti sočan, mekan i ukusan!
Sastojci:

1 kg junećeg ramsteka
300 g krompira
100 g suhih šljiva
1 luk
2 češnja bijelog luka
150 ml goveđeg temeljca
maslinovo ulje
so
biber
majčina dušica

Čitav komad mesa najprije zapržite kratko u tavi na jačoj vatri sa obje strane. Blago posolite i pobiberite. Meso prebacite u tepsiju, pospite majčinom dušicom i ostavite.

U tavi u kojoj ste pržili meso kratko prepržite nasjeckan luk i bijeli luk, pa ga pospite po ramsteku. Zatim, po luku poslažite suhe šljive.

Krompir isijecite na ploške, posolite ga, pobiberite i pospite majčinom dušicom, te prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Tako začinjen krompir poslažite po šljivama i sve prelijte goveđim temeljcem i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko sat vremena. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.