Kako u jednom jelu da imate hrskavost, sočnost i mekoću, a da su pritom i okusi usklađeni. Odgovor je u lisnatoj krompiruši, piti koja nadmašuje sva očekivanja.
Sastojci:
300 g krompira
100 g sudžuke
100 g feta sira
2 jaja
100 ml mlijeka
100 g pavlake
100 g cheddara
250 g lisnatog tijesta
Krompir isjecite na ploškice debljine oko 0,5 cm, pa ga kuhajte oko 15-20 minuta. Pazite da ga ne prekuhate.
Lisnato tijesto razvaljajte na što tanje i na veličinu tepsije u kojoj ćete peći pitu, s tim da slobodno ostavite malo duže krajeve preko ruba tepsije. Zatim, po tijestu poredajte jedan dio sudžuke koju ste narezali na ploškice, pa po njoj poslažite dio krompira, a po krompiru pola količine feta sira kojeg ste isjekli na kockice. Ponovite postupak sa ostatkom krompira, sudžuke i feta sira.
U posebnoj zdjeli umutite jaja, pavlaku i mlijeko, te sa ovom smjesom prelijte sve ostale sastojke. Na kraju po piti pospite narendani cheddar sir, preklopite krajeve tijesta i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.