3.7.2020. 11:20
0
Babuška pliva u povrću
Ljubitelji slatkovodne ribe, a koji su se zasitili pastrmke, sigurno će uživati i u okusu babuške i to posebno ako je pripremljena na ovaj način.
Sastojci:

300 g babuške (1 veći ili 2 manja komada)
2 patlidžana
3 paradajza
2 češnja bijelog luka
ulje
so
svježi peršun
biber
maslinovo ulje

Patlidžan i paradajz na nekoliko mjesta zarežite nožem, poslažite u tepsiju na papir za pečenje i pecite na 250 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok kora na povrću skoro ne pocrni. Izvadite iz rerne i ostavite da stoji.

Babušku očistite od krljušti, a potom je na više mjesta dobro zarežite sa obje strane i posolite. U wok tavi zagrijte veću količinu ulja, pa u njemu na jakoj vatri, pržite babušku oko 5 minuta sa svih strana dok ne postane hrskava. Isprženu babušku stavite na papirni ubrus kako bi ste je riješili viška masnoće.

Pečeno povrće ogulite, pa ga usitnite na željenu veličinu, dodajte so i biber, te sitno narezan svježi peršun i bijeli luk, sve prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Babušku poslužite na postelji od povrća. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.