Mnogi ugostiteljski objekti malo paradajza, krastavaca i kupusa nude kao miješanu salatu, ali naš kuhar je dodao sastojak više i dobio vrhunski obrok.
Sastojci:
400 g leće
100 g prosa
1 avokado
1 ljubičasti luk
1 paprika babura
1 crvena paprika
1 krastavac
1 paradajz
dresing:
1 limun (sok)
maslinovo ulje
chili sjemenke
so
Najprije skuhajte leću, pa je ostavite da se ohladi. Proso prelijte sa 200 ml vruće vode, posolite, promiješajte i ostavite da nabubri.
Za to vrijeme, luk i krastavac isjecite na ploškice, a paprike na trakice. Paradajz možete izrezati na kockice. Probajte naći što zreliji avokado, ogulite ga i isjeckajte na kockice. Sve prebacite u veću zdjelu, pa dodajte leću i proso.
U posebnoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, sok limuna, so i chili sjemenke, pa dobro izmiješajte i sa ovim dresingom prelijte salatu. Lagano izmiješajte sve namirnice i uživajte u ovom obroku bogatom aromama i okusima.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.