18.8.2020. 9:09
0
Sicilijanske rolnice
Kad već ne možemo putovati na Siciliju, onda uz pomoć ovog jela možemo mirise Italije donijeti u naš dom. Rolnice od tikvica se tope u ustima!

Sastojci:

300 g tikvica

nadjev:
250 gkrem sira
1 kašika peršuna 
20 g parmezana 
1 jaje
1 kašika prezle
150 g mozzarelle
so
biber

umak:
300 ml sjeckanog paradajza
1 kašika maslinovog ulja
so
svježi bosiljak
biber

potrebno još:

100 g mozzarelle
50 g parmezana

Tikvice dobro operite, pa ih uzdužno isijecite na tanje listove. Potom, pripremite nadjev tako što ćete pomiješati krem sir, svježi peršun, narendani parmezan, jaje, so, biber i kašiku prezle i sve dobro sjediniti.

Nakon toga, napravite i umak. Sjeckani paradajz možete naći u prodavnici, a možete ga i sami napraviti tako što ćete pelat iz konzerve usitniti. U paradajz dodajte maslinovo ulje, svježi bosilja, te so i biber, pa sve dobro izmiješajte.

U dno tepsije ili kalupa u kojem ćete peći tikvice ulijte pola količine umaka, pa ga pospite kašikom prezle.

Trakice tikvica bogato premažite nadjevom, pa ih dodatno još pospite narendanom mozzarellom (150 g). Trakice, potom, urolajte i slažite ih uspravno jednu do druge i pokušajte da ih priljubite da što manje prostora ostane između njih. Na kraju sve prelijte ostatkom umaka, te pospite sa 50 g narendanog parmezana i 100 g narendane mozzarelle pa zapecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.