Ne znamo šta ćete vi, ali kod nas je na meniju salata. I to ne bilo kakva, već ona sa sočnim komadima puretine i kockicama feta sira. Njam, njam!
Sastojci:
200 g purećeg filea
100 g feta sira
200 g zelene salate (iceberg, radič i sl.)
100 g mladog luka
1 krastavac
1 mrkva
maslinovo ulje
dresing:
200 ml jogurta
so
vlasac
svježi peršun
biber
dodatno:
2 kriške starog hljeba
Za početak, u
Tefal tavi na malo maslinovog ulja popržite kockice purećeg filea. Porumenjele komadiće mesa izvadite u posebnu zdjelu i poklopite, a u istu tavu ubacite kockice starog hljeba, pa ga istostirajte. Kada potamni skinite tavu s vatre i ostavite hljeb sa strane. Nemojte ga pokrivati kako bi ostao hrskav.
Nakon toga, u većoj zdjeli pomiješajte trakice zelene salate, mladi luk koji ste usitnili, kockice krastavca i narendanu mrkvu. Sve prelijte maslinovim uljem, pa lagno izmiješajte. U salatu, tada dodajte kockice mesa, hljeba i feta sira.
Na kraju napravite dresing. U jogurt dodajte sitno nasjeckan svježi vlasac i peršun, te soli i bibera po želji. Sve dobro izmiješajte, pa sa ovim dresingom prelijte salatu. Na ovaj način ste dobili sve u jednom obroku. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.