18.9.2020. 12:48
0
Punjene pileće roladice u bijelom sosu
Pileće roladice mogu proći i bez umaka, ali tek u bijelom sosu ovo jelo dolazi do svog punog izražaja. Mekano, kremasto, sočno, puno okusa... Ovakvu piletinu volimo!
Sastojci:

600 g pilećeg filea
100 g pureće šunke
100 g goude
mješavina začina
so

bijeli umak:
50 g goude
200 ml mlijeka 
50 ml vrhnja za kuhanje
10 g putera
150 ml povrtnog temeljca

Pileći file isijecite na manje šnicle, pa svaku blago istucite čekićem za meso. Pospite ih sa malo mješavine začina, po sredini poslažite kockice pureće šunke i krišku goude sira, pa sve smotajte u roladicu. Po potrebi meso učvrstite čačkalicom.

Ovako pripremljene roladice pržite na malo ulja sa obje strane dok ne porumene. Gotove roladice izvadite na tanjur, a u tavu u kojoj ste pržili meso dodajte kocku putera i kockice goude i rastopite ih na laganoj vatri. Kada se sir rastopi ulijte povrtni temeljac i dobro izmiješajte. Krčkajte par minuta, te na kraju dodajte mlijeko i vrhnje za kuhanje. Miješajte dok se sve fino ne sjedini, pa u sos vratite roladice i sve krčkajte još 10-15 minuta.

Roladice u krem sosu poslužite uz rižu ili omiljenu tjesteninu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.