30.9.2020. 15:58
0
Badem brancin
Ako se pitate zašto biste pripremali brancina, odgovor je vrlo jednostavan, jer pripremljen na ovaj način predstavlja vrhunski obrok.
Sastojci:

500/600 g brancina 
80 g badema
2 češnja bijelog luka
50 ml maslinovog ulja
20 g prezle
sok ½ limuna
svježi peršun

limun za premazivanje
maslinovo ulje za prženje

Za početak pripremite fil koji će vašem brancinu dati poseban šmek. Pomiješajte mljevene bademe, sitno nasjeckan svježi peršun i bijeli luk, te prezlu. Sve prelijte maslinovim uljem i sokom limuna, pa dobro izmiješajte.

Ovim nadjevom napunite očišćenu ribu koju ste prethodno premazali limunom sa svih strana, a potom je dobro stisnite rukama kako bi se nadjev što bolje rasporedio po unutrašnjosti.

U dubljoj i široj Tefal tavi zagrijte maslinovo ulje, pa pažljivo spustite ribu. Ribu ne pomjerajte i ostavite da se prži oko 5-7 minuta. Tek tada je pažljivo okrenite na drugu stranu i pržite još oko 5 minuta. Poslužite uz omiljeni prilog. Dobar tek, želi Vam Tefal.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.