Lagani zalogaji od kojih nećete osjećati nadutost, a uživat ćete kao da jedete vrhunski obrok. Bukovače su sjajna zamjena za meso i odlična namirnica za salatu.
Sastojci:
250 g bukovača
2 češnja bijelog luka
1 paradajz
1 krastavac
1 rotkvica
50 g matovilca
suhe chili sjemenke
svježi peršun
maslinovo ulje
so
Paradajz izrežite na tanje kriške, a rotkvicu i krastavac na kružiće, pa ih u većoj zdjeli pomiješajte sa sitno nasjeckanim bijelim lukom, svježim peršunom, chili sjemenkama, matovilcem, te soli i maslinovim uljem.
U
Tefal tavi na maslinovom ulju prepržite bukovače koje nemojte rezati nožem, već ih ugrubo iskidajte rukom. Pred kraj ih lagano posolite, pa ih tople dodajte u ostatak salate i sve dobro izmiješajte.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.