25.1.2021. 8:32
1
Čokoladirani muffini
Zahvaljujući svom karakterističnom obliku, ali i jednostavnom načinu pripreme, muffini su omiljeni kolač svih generacija. Ovaj put pravili smo ih sa dosta čokolade!

Sastojci:

100 g oštrog brašna
100 g glatkog brašna
200 g šećera
100 ml mlijeka
100 ml ulja
100 g bijele čokolade
50 g kakao praha
2 jaja
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo

preljev:

200 g čokolade za kuhanje
30 ml vrhnja za šlag
30 g putera

Kao i kod većine recepata za kolače za pravljenje muffina imamo suhe i mokre sastojke. U Tefal Masterchef Gourmet ubacite najprije jaja i šećere, pa ih pjenasto umutite. Potom, dodajte ulje i mlijeko, i nastavite miksati. Suhe sastojke (brašno, prašaka za pecivo, kakao, čokoladu u prahu) pomiješajte u posebnoj zdjeli, pa ih postepeno dodajite u ostatak smjese i neprestano miksajte.

Dobivenom smjesom punite kalupe za muffine, ali samo do 1/3. Bijelu čokoladu izlomite na kockice, pa ih ubacite u svaki muffin. Nakon toga, sve prelijte sa ostatkom smjese i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta.

Gotove muffine poredajte po mrežici i ostavite da se hlade, a pripremite glazuru. U tavici otopite puter zajedno sa vrhnjem za šlag, pa dodajte kockice čokolade za kuhanje i na lagnoj vatri miješajte dok ne dobijete finu glazuru. Sa njom prelijte muffine i ostavite da se ohlade.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.