Danas ćemo piletinu, pa kud puklo! I to ne bilo kakvu, već sa divnim zelenim prilogom i to ne jednim, već dva.
Sastojci:
500 g pilećeg filea
500 g brokule
1 stabljika prase
2 češnja bijelog luka
250 ml povrtnog temeljca
50 ml vrhnja za kuhanje
maslinovo ulje
so
biber
himalajska so
Pileći file ostavite u komadu. Nemojte ga zarezivati i tanjiti, eventualno možete ukloniti žilicu ako je vidite. Meso posolite sa himalajskom soli, koja osim što je zdravija od obične, mesu daje i poseban šmek i ostavite sa strane.
Na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckan bijeli luk i čim zamiriše dodajte brokulu. Sve lagano promiješajte i dinstajte par minuta, pa prelijte povrtnim temeljcem. Kuhajte oko 10 minuta, pa sve izmiksajte
Tefal štapnim mikserom dok ne dobijete fini pire.
U posebnoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njega stavite pileći file da se prži, a sa strane dijelove stabljike prase. Meso pržite oko 5-7 minuta sa obje strane, povremeno ga polijte sa masnoćom od prženja. Sočni file servirajte na pireu od brokule uz mekane komadiće prase. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.