19.2.2021. 10:59
0
Hogarov batak
Za razliku od pilećeg, pureći batak je dosta veći i ima puno više mesa na sebi. Zbog toga zahtijeva malo više vremena za pripremu, koje se itekako isplati utrošiti jer su rezultati na kraju fenomenalni.
Sastojci:

1 pureći batak
1 kašika mljevene crvene paprike
1 kašičica chili sjemenki
1 kašičica kurkume
so
biber
50 g putera
crni biber u zrnu
lovorov list

prilog:
100 g kukuruznog brašna
300 g krompira
maslinovo ulje

Pomiješajte začine, mljevenu crvenu papriku, chili sjemenke, kurkumu, te so i biber. U ovu mješavinu dobro uvaljajte batak da što više začina ostane na njemu. Batak prebacite u tepsiju, dodajte puter, crni biber u zrnu i lovorov list, pa stavite peći na 160 stepeni oko 40 minuta.

Ostatak mješavine od začina pomiješajte sa kukuruznim brašno, dodajte još malo kurkume, pa u sve uvaljajte krompir koji ste izrezali na ploške jednake debljine.

Poslije 40 minuta, kada izvadite batak iz rerne oko njega poslažite krompir, sve prelijte sa maslinovim ulje i vratite u rernu koju treba pojačati na 200 stepeni. Meso i krompir pecite još 20 minuta, odnosno dok krompir ne bude gotov. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.