Pomelo još nazivaju i kineskim grejpfrutom, ali za razliku od grejpfruta pomelo ima slatkast ukus. Upravo zbog toga je i izabran da bude glavni sastojak ovog superukusnog kolača.
Sastojci:
kora:
300 g keksa (petit beure, plazma, kent i sl.)
50 g putera
50 g šećera u prahu
20 ml mlijeka
krema:
500 g pomela
100 g šećera
50 g putera
1 kašika arome ruma
1 kesica želatine u prahu
preljev:
250 ml vrhnja za šlag
100 g kikiriki putera
50 g šećera u prahu
Za početak napravite podlogu za kolač. Sameljite keks na sitno, pa mu dodajte puter, šećer u prahu i mlijeko. Sve dobro izmiješajte i jako utisnite na dno kalupa. Ostavite da se hladi u frižideru, kako bi se podloga dodatno stisnula.
Dok se podloga hladi, napravite kremu. Rastopite puter, a pomelo ogulite i isjeckajte na kockice i dinstajte na laganoj vatri. Dodajte, potom, šećer i aromu ruma, pa krčkajte dok se smjesa ne zgusne. Skinite je s vatre i pustite da se prohladi, pa je izlijte na podlogu od keksa, pa sve ponovo vratite u frižider.
Na kraju napravite ukusni preljev.
Tefal mikserom izmiksajte vrhnje za šlag u čvrst snijeg. U njega dodajte kikiriki puter i šećer u prahu, pa nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine. Preljev prebacite u slastičarsku vrećicu i sa njim premažite kolač. Ostavite da se dobro ohladi i uživajte u osvježavajućim okusima.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.