15.4.2021. 14:59
0
Suhomesnata čorba s dagnjama
U ovoj su se čorbi spojili more i kopno i to na najbolji mogući način. Uživat ćete u svakom zalogaju!
Sastojci:

30 g suhog mesa
150 g dagnji
1 luk
1 mrkva
1 krompir
½ stabljike celera
3 češnja bijelog luka
1 manja crvena ljuta papričica
50 g putera
1 kašika brašna
300 ml vrhnja za kuhanje
2 povrtne kocke za supu
1 kašika sirćeta
korica 1 limuna
kajenski biber
worcestershire sos
lovorov list
timijan
biber
so
mješavina začina
svježi peršun

Suho meso isjeckajte na male kockice, pa ga prepržite na puteru. Kada se zarumeni, izvadite ga iz šerpe i ostavite sa strane.

Potom, u šerpu dodajte luk, mrkvu i stabljiku celere izrezane na kockice, pa dinstajte par minuta. Nakon toga dodajte listiće bijelog luka, i kockice svježe ljute crvene paprike, te kockice krompira i lovorov list. Sve još malo dinstajte, pa dodajte kašiku brašna i dobro ga umiješajte sa ostalim sastojcima, pa sve prelijte sa vrhnjem za kuhanje (200 ml). Nakon što proključa, dodajte kocke za supu, sirće i čašu tople vode. 

Supu začinite sa kajenskim biberom, worcestershire sosom, timijanom, biberom i soli, te mješavinom začina. Na kraju, dodajte isprženo suho meso, dobro izmiješajte i ostavite da krčka oko 15-20 minuta.

Tada ulijte ostatak vrhnja za kuhanje (100 ml), dodajte narendanu koricu limuna, sitno nasjeckan svježi peršun, te očišćene dagnje. Sve dobro izmiješajte, pa nastavite krčkati još 10 minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.