Ova supa je fantastična zove se mrkvastična! Super lagano predjelo koje možete konzumirati i kao laganu večericu uz malo krotona.
Sastojci:
500 g mrkve
1 luk
½ stabljike celera
1 l povrtnog temeljca
so
biber
majčina dušica
Na malo ulja prepržite sitnije isjeckanu glavicu luka. Kad luk omekša dodajte kolutiće mrkve i kockice stabljike celera, pa sve dinstajte oko 5 minuta.
Sve prelijte povrtnim temeljcem i krčkajte oko 10 minuta. Supu potom prebacite u dublju zdjelu, pa je usitnite
Tefal štapnim mikserom. Kremastu smjesu vratite ponovo u šerpu, začinite majčinom dušicom, biberom i soli i krčkajte još par minuta. Supu možete poslužiti uz kockice preprženog hljeba ili sjemenke tikve.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.