Tijesto je prhko, a nadjev je ko duša, pa ove korpice automatski nestaju kako ih vadite iz rerne.
Sastojci:
tijesto:
300 g brašna
150 g putera
so
malo vode
nadjev:
200 g krem sira
100 g milerama
1 jaje
so
svježi peršun
suho meso
svježa paprika
Pomiješajte najprije brašno i kockice putera sobne temperature, posolite po želji i lagano rukama počnite mijesiti tijesto. Postepeno dodajite vodu, ali pazite da ne pretjerate. Kada dobijete glatko tijesto možete ga ostaviti oko pola sata da se hladi, a možete ga i odmah razvaljati na debljinu od 0,5-1 cm, pa pristupiti oblikovanju korpica. Korpice pravite u veličini kalupa koje imate.
Tijesto dobro utistnite u kalupe, pa ga dodatno na nekoliko mjesta izbodite viljuškom. Korpice pecite u zagrijanoj rerni na 190 stepeni oko 10 minuta.
Za to vrijeme pripremite nadjev. Pomiješajte mileram i sir, pa umiješajte jaje. Posolite i dodajte sitno nasjeckan svježi peršun, pa sve dobro izmiješajte. Sa ovim nadjevom popunite ispečene korpice, pa ih pospite kockicama suhog mesa i svježe paprike, pa vratite u rernu i pecite još 10 minuta na istoj temperaturi.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.