Pureću sam pljesku snio, o, kako sam sretan biooo... Izašla nam pljeskavica na san, pa smo je morali i napraviti. I to ne bilo kakvu, već moćnu i sočnu od purećeg mesa!
Sastojci:
500 g faširane puretine
1 veća glavica luka
1 svježa paprika
mljevena crvena paprika
bijeli luk u prahu
prezla
ruzmarin
so
ajvar
lepinje
U faširano meso dodajte pola glavice luka kojeg ste prethodno sitno isjeckali, te začine: so, mljevenu crvenu papriku, bijeli luk u prahu i ruzmarin. Uspite i malo prezle, pa rukama dobro izmiješajte sastojke dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Sve ostavite u frižider na pola sata.
Papriku izrežite na trakice, a preostali dio luka na kolutiće. Od dobivene smjese oblikujte pljeskavice po želji, pa ih zajedno sa povrće stavite peći u dobro zagrijanu
Tefal grill tavu. Pljeske grillujte 2-3 minute s obje strane, pa ih poslužite u lepinji koju ste prethodno namazali ajvarom.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.