Svi znamo šta je bolonjez sos i iskreno malo nam je dosadio. Naš kuhar je umjesto paradajza odlučio koristiti ajvar i dobio preukusan umak koji će vas oduševiti bojama i mirisom.
Sastojci:
200 g bifteka
200 g tjestenine fusilli
100 g batata
50 g tikvice
50 g ajvara
½ glavice luka
svježi peršun
biber
so
Najprije skuhajte tjesteninu al dente. Mi smo koristili fusille, a vi možete bilo koju želite. Ostavite sa strane, pa u
Tefal wok tavi popržite trakice bifteka.
Kada meso lijepo porumeni dodajte luk nasjeckan na ploškice, pa pržite par minuta. Tada dodajte ploškice tikve i kockice batata, pa dinstajte par minuta. Kada ispari tečnost od povrća, dodajte ajvar, te sitno rezan svježi peršun, biber i so. Prelijte sve sa 150 ml tople vode i pustite da krčka oko 7 minuta. Tada dodajte skuhanu pastu, sve dobro izmiješajte i krčkajte još par minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.