19.10.2021. 16:03
0
Kolač zadovoljstva
Zadovoljstvo nam je predstaviti vam kolač zadovoljstva! Biskvit je fin, a punjenje još finije.
Sastojci:

300 g brašna
200 g putera
200 g čokolade
300 g lješnjak krema
250 g šećera
2 jaja
1 kašičica sode bikarbone

I ovoga puta pravljenje ove poslastice nam je olakšao Tefal multipraktik koji svaki put savršeno izmiksa sve sastojke. Najprije smo otopili puter i ostavili ga da se prohladi.

U Tefal multipraktiku smo izmiksali jaja, pa smo dodali rastopljeni puter, sodu bikarbonu, i na kraju brašno. Miksali smo dok nismo dobili finu glatku smjesu.

Smjesu smo podijelili na dva jednaka dijela, a prvi dio smo stavili na dno kalupa za kolače. Potom smo isjeckali čokoladu na sitno (možete je i narendati), pa smo pola mjere (100 g) posuli po tijestu. Zatim, smo po tome rasporedili lješnjak krem (nutella, maza, eurokrem i sl.), a preko njega ostatak biskvit smjese. Na kraju smo sve posuli sa ostatkom čokolade i stavili u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pekli oko 30 minuta. Kolač ostavite da se ohladi, pa ga tek onda režite. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.